Flèche 2022

Flèche 2022

Flèche körs 2022. Loppet körs alltid pingsthelgen och i 2022 blir det 4 juni (start) till 5 juni (mål).

Ett lag kan bestå av minst 3 och max 5 cyklister. Varje lag har en kapten och det är kaptenens klubb som får trofén, om det är aktuellt. Alla deltagare får något.

Flèche är ett 24-timmarslopp. Man startar kl. 10 på lördag, från var som helst, och går i mål kl. 10 på söndag, på Billingehus i Skövde. Kommer man för tidigt, blir man nedskickad från backen och får ta sig upp igen i rätt tid, kl. 10.

På 24-timmar ska man köra minst 360km. Det laget som kör längst, vinner. Det finns olika klasser: överallt, mixtelag, damlag och herrlag.

Man skickar ett banförslag till Ulf i Skövde för godkännande. Där ska man pricka in kontroller. Dessa kontroller är annorlunda. Tidsangivelse är inte ett "fönster" som i vanliga brevetlopp, utan uppger den tiden du får passera. Kommer man för tidigt, får man vänta. Det är tillåtet att komma 2 timmar för tidigt till en kontroll under natten, max 2 timmar.

Med undantag för datum, förstås, gäller samma information som gick ut i inbjudan 2018.

Det samma gäller själva anmälan. Här kan man se vad man ska förbereda: anmälan 2018.

Egentligen handlar om en fest stämning. Alla går ju i mål samtidigt, oberoende av ambitionsnivån. 100 (trötta) cyklister kämpar uppför backen till Billingehus tillsammans.

Sedan duschar man (eller gå på spa) och deltar i en gemensam (rejäl) måltid med medaljutdelning mm.

Lagen kan börja anmäla sig till Ulf redan i januari 2022. Allt ska vara klart 3 veckor före loppet. (3 veckor blir ofta 2).

Det är trist att höra "Jag har inte kört flèche. Jag har inga kompisar i närheten."

Man behöver inte bo i närheten av varandra. Men behöver bara kunna ta sig till samma startplats (tips: Skövde är populärt även som startplats ... så kan man ha lite grejor liggande när man kommer i mål.)

Här nedan kan man beskriva lite på vilken distans man kan tänka sig att köra. Sedan kan de med ungefär samma ambitionsnivån diskret föras i kontakt med varandra.