PBP 2023

PBP 2023

Webshop för PBP-kläder - Stänger 26 mars

Tröja osv

Detta är på gång (men inte byxorna): Tröjor osv

Webshop (Kalas) öppnar 15 mars. Länken kommer så fort jag har den.

Cykeltransport till Paris

Det finns en idé om att ordna cykeltransport från västkusten till Paris. År 2019 omfattade "västkusten" även Örebro. Man kan säga att om man kan få sin cykel till en start i Göteborg, eller om lastbilen kör förbi (Lund, Malmö, tillexempel) på väg till Paris, så kan det vara aktuellt.

Edit: Kontakt mellan det här initiativet och ett liknande från Stockholm har upprättats. I en fantasivärld kan det sluta med transport från Stockholm, genom landet, med uppsamling i Göteborg för vidare transport till Frankrike (Rambouillet och Loudéac).

Från och med Göteborg finns två chauförer som är beredd att köra vidare till Rambouillet och Loudéac.

2019 fanns det plats för 30 cyklar och så många finns det plats för i år också, om det blir av. Det finns plats för många fler dropbags mellan Rambouillet och Loudéac, så även om man inte vill frakta sin cykel, kan man tinga plats för dropbag. Skriv i så fall "dropbag" i anteckningsrutan i intresseanmälan nedan.

Slut-edit 14 feb 2023

Men vi vet inte om intresset finns. I skrivande stund är inte det överväldigande så risken finns att det rinner ut i sanden.

(12 har svarat "Ja" och 7 har svarat "Kanske" 22/1 kl. mitt på dagen. Vi behöver minst 25.)

Nuvarande status 

22 januari I skrivande stund har vi ca 50% av det som krävs för att detta ska bli av.

Vi har lite fler "Ja", 14, men minst 3 är egentligen "Kanske". Det hänger på att man kan få sin cykel från Örebro, eller Stockholm, till Göteborg.

Förra gången hämtade vi en cykellåda från en butik. En låda som EcoRide fraktas i var perfekt. Butikerna är ju också glada att bli av med emballaget för att då slipper de extra arbete och kostnader.

I en sådan låda behöver man bara plocka av pedalerna och vrida på styret. Sedan är det bara att lyfta i hela cykeln. Man får också plats för kläder, energidryck, Fortimel och annat man slipper ta på flyget, tåget eller hur de nu är ni reser.

Får vi till detta, kommer bilen att kunna stå ute längs banan för en dropbag (Loudéac, till exempel).

Jag minns inte kostnaden exakt från 2019, 1000-1500 kr (?). Så lite blir det inte den här gången med tanke på att kostnaden för bränslet är högre, osv, men det kommer ändå att hamna i närheten av vad flygbolagen tar för att ta med cykeln och då slipper man släppa den över Paris och kan vara säker på att den kommer fram, och inte tappas bort mellan flygen.

Ni kan anmäla intresset i nästa länk. Det är inte bindande än så länge. Vi vill bara pejla läget.

Intresseanmälan till cykeltransport 

Läget (intresserade och "nja")

Det är Uli Kappes som ställer upp och sköter detta. Jag tar på mig alla skrivfel.

Daniel

Tips

Tips: skapa ett konto redan nu eller återanvänd ett konto ni redan har hos Audax Club Parisien.

https://myaccount.audax-club-parisien.com

Om ni kommer ihåg epostadressen ni använde 2019 kan ni be att få skapa ett nytt lösenord.

Det är det här kontot som man ska använda för att föranmäla sig till PBP. 14 januari öppnar föranmälan för alla som har kört ett BRM 1000 eller längre. Längre ner hittar ni datum för de andra distanserna.

När man har kommit in, ser man alla ens BRM-resultat för alla år. Jag vet inte hur långt tillbaka det går (2015, gissningsvis).

Det enda man behöver 14 januari är just homologeringsnumret för ett BRM 1000 under 2022 eller ett RM (Randonneurs Mondiaux) motsvarande för lopp på 1200+ km (Uppsala-Trondheim-Uppsala, Kust till kust, Midnight Sun Randonnée).

"Cert"-nr hittar ni:

RM-lopp i Sverige, 2022 

Genom att ändra längst upp på den sidan, kan ni hitta lopp i andra länder, men har ni kört i andra länder, vet ni säkert om det ändå.

Så mitt råd är att få ordning på inloggningskontot redan nu, även om ni inte kan föranmäla er 14 januari.Man kan inte välja engelska från huvudsidan (2022-10-20) men om man klickar på någon menypunkt för att komma till en annan sida, kan man då välja engelska.


Go figure ...


https://www.paris-brest-paris.org/en/rules/


ACP har lagt ut banan från 2019. Den kan justeras, förstås, men det är ändå nyttigt med ikoner för var man kan äta och sova längs banan, utöver de officiella kontrollerna.


Banan (provisorisk)


Hotell

Hotellrum i Rambouillet är nog fullbokade så här dags. 2015 bodde jag på lägenhetshotell i Magny les Hameaux. Det var ca en mil från starten det året. Det är ca 2,5 mil från Rambouillet. Det kan vara värt att kolla. Hotellet var mycket cykelvänligt. Inget bråk om att ha cyklar i rummet osv. Det fanns flera cykelgrupper som bodde där då.

Zenitude - Magny les Hameaux

Tempopinnar

On handlebars “3 positions or race” extensions with forearm-rest are authorized provided that they do not pass beyond brake handles. 

Den gamla regeln har ändrats till:

For safety reasons, the use of extenders is strongly disadvised in peloton. Electric bikes are forbidden. 

(Tack Sture Svahn, som påpekade den ändrade formuleringen.)


Förtidsregistrering beroende av det längsta loppet man körde 2022-säsongen


1000 14 januari

600 28 januari

400 11 februari

300 25 februari

200 11 mars


Slutgiltig registrering


Öppnar: 27 maj

Stänger: 3 juli


Det kostar 50 euro i samband med förtursregistrering. Beloppet betalas inte tillbaka.


Man kan påbörja den slutgiltiga registreringen efter 27 maj om tre av fyra kvalifikationslopp är registrerade hos ACP. Det fjärde måste vara helt klart och avgiften inbetalad senast 3 juli. Jag skulle inte vänta så länge.


Den slutgiltiga registrering, som görs mellan 27 maj och 3 juli, gäller först när hela avgiften kommer in till ACP. Det beloppet är inte bestämt ännu. Det står ”XX Euro” på webbsidan.


Datum ovan har jag skrivit av webbsidan. Men sedan kan man läsa:


Les dossiers qui n’auront pas été complétés le 02 juillet 2023 à minuit (heure française) seront définitivement clôturés et le participant considéré non-inscrit. Toute inscription est définitive et non remboursable, sauf avant le 25 juin où une annulation d’inscription fera l’objet d’un remboursement forfaitaire de 50€.


Av det, tyder det på att 02 juli är sista dagen. Det står nämligen att oavslutade registreringar den 02 juli kommer att betraktas som avslutade och ogiltiga. Man kan få pengarna tillbaka, minus 50 euro, före 25 juni.


Starttiderna är som tidigare, söndageftermiddag till måndagmorgon.


Söndag 16.00-17.30 80 timmar solo

Söndag 17.15 90 timmar udda cyklar

Söndag 17.30 - 21.00 90 timmar solo

Måndag 04.50 84 timmar udda cyklar

Måndag 05.00 - 06.00 84 timmar solo


Tandem ingår i klassen ”udda cyklar”


ACP rekommenderar ett foto 35mm x 25mm att sätta på brevetkortet. Missade kontroller gör att man blir diskvalificerad, om inte man kan intyga motsvarande med gps-spår. (Article 12)


Article 14: öppningstider på brevetkortet är enbart för informationens skull. Man får komma tidigare. Enligt article 14, får man inte komma efter stängningstiden. Jag vet inte om detta betyder när kontrollen stänger helt, eller när kontrollen ”stänger” för din egen starttid.


Ni kan ögna igenom länken ovan. Om ni ser något ni vill ha översatt från franska, säg till.


Daniel

daniel.ridings@randonneurs.se