PBP 2023

PBP 2023

Tracking (om man har Spotwalla)

PBP 2023 tracking (spotwalla) 

Cykeltransport

Jag vet inte varför Uli satte upp mig som ansvarig, men jag klarar uppgiften, tror jag.

Det är nämligen så att jag åker till Frankrike redan på onsdag, 16 augusti. Jag är hemma fram till tisdagkväll och kan låsa in cyklarna i garaget (ett skyddsrum). Om det inte passar, kan man stå utanför och vänta på att Uli kommer på torsdagkväll (17 augusti, kl. 20 säger han till mig). Uli kommer att ha nyckeln till garaget, men ingen är hemma hos mig. Ni får stå utanför.

Man kan komma tidigare än tisdagkväll, 15 augusti. Jag är hemma. Hör av er till 070-7291253.

Vad gäller utlämning efteråt, antar jag att det blir detsamma. Jag är hemma igen på lördag efter PBP och Uli lär inte komma tidigare än mig. Så från och med hans ankomst kan man hämta ut dem igen. De kan stå inlåsta tills cyklisterna kommer.


Medlemmar av HCK

Medlemmar av HCK får sin anmälningsavgift betalad av klubben. Här är info från kassören:

"Hej Alla HCK medlemmar som kör PBP får anmälningsavgiften betald av klubben.

De skall skicka in kopia skärmdump på betalningen till mig och bifoga kontonummer så sätter jag in pengarna.


Joakim Adolfsson joakim.adolf@gmail.com"

Nu kan man göra sin slutanmälan

Från och med 27 maj kan man göra sin slutanmälan hos ACP för PBP. Föranmälan tingar en plats fram till 9/6. Därefter förlorar man sin plats och starttid om inte man gör en slutanmälan.


Cykeltransport till Paris

Det finns några platser kvar för cyklar, men inte många.

Dropbag (i Loudéac) ... i stort sett plats för alla svenska deltagare. De plockas in i lastbilen när cyklarna har lämnats ut.

Intresseanmälan till cykeltransport 

Läget (intresserade och "nja")

Alla frågor ska ställas till Uli Kappes (uli.kappel@hotmail.com)

Daniel

Tips

Tips: skapa ett konto redan nu eller återanvänd ett konto ni redan har hos Audax Club Parisien.

https://myaccount.audax-club-parisien.com

Om ni kommer ihåg epostadressen ni använde 2019 kan ni be att få skapa ett nytt lösenord.

Det är det här kontot som man ska använda för att föranmäla sig till PBP. 14 januari öppnar föranmälan för alla som har kört ett BRM 1000 eller längre. Längre ner hittar ni datum för de andra distanserna.

När man har kommit in, ser man alla ens BRM-resultat för alla år. Jag vet inte hur långt tillbaka det går (2015, gissningsvis).

Det enda man behöver 14 januari är just homologeringsnumret för ett BRM 1000 under 2022 eller ett RM (Randonneurs Mondiaux) motsvarande för lopp på 1200+ km (Uppsala-Trondheim-Uppsala, Kust till kust, Midnight Sun Randonnée).

"Cert"-nr hittar ni:

RM-lopp i Sverige, 2022 

Genom att ändra längst upp på den sidan, kan ni hitta lopp i andra länder, men har ni kört i andra länder, vet ni säkert om det ändå.

Så mitt råd är att få ordning på inloggningskontot redan nu, även om ni inte kan föranmäla er 14 januari.Man kan inte välja engelska från huvudsidan (2022-10-20) men om man klickar på någon menypunkt för att komma till en annan sida, kan man då välja engelska.


Go figure ...


https://www.paris-brest-paris.org/en/rules/


ACP har lagt ut banan från 2019. Den kan justeras, förstås, men det är ändå nyttigt med ikoner för var man kan äta och sova längs banan, utöver de officiella kontrollerna.


Banan (provisorisk)


Hotell

Hotellrum i Rambouillet är nog fullbokade så här dags. 2015 bodde jag på lägenhetshotell i Magny les Hameaux. Det var ca en mil från starten det året. Det är ca 2,5 mil från Rambouillet. Det kan vara värt att kolla. Hotellet var mycket cykelvänligt. Inget bråk om att ha cyklar i rummet osv. Det fanns flera cykelgrupper som bodde där då.

Zenitude - Magny les Hameaux

Tempopinnar

"All aerobars will be allowed. However, for obvious safety reasons, their use is strongly discouraged when riding in a peloton."

Källa  


Förtidsregistrering


Alla 25 mars (även för de som inte har cyklat ett brevetlopp 2022)


Slutgiltig registrering


Öppnar: 27 maj

Stänger: 3 juli


Det kostar 50 euro i samband med förtursregistrering. Beloppet betalas inte tillbaka.


Man kan påbörja den slutgiltiga registreringen efter 27 maj om tre av fyra kvalifikationslopp är registrerade hos ACP. Det fjärde måste vara helt klart och avgiften inbetalad senast 3 juli. Jag skulle inte vänta så länge.


Den slutgiltiga registrering, som görs mellan 27 maj och 3 juli, gäller först när hela avgiften kommer in till ACP. Det beloppet är inte bestämt ännu. Det står ”XX Euro” på webbsidan.


Datum ovan har jag skrivit av webbsidan. Men sedan kan man läsa:


Les dossiers qui n’auront pas été complétés le 02 juillet 2023 à minuit (heure française) seront définitivement clôturés et le participant considéré non-inscrit. Toute inscription est définitive et non remboursable, sauf avant le 25 juin où une annulation d’inscription fera l’objet d’un remboursement forfaitaire de 50€.


Av det, tyder det på att 02 juli är sista dagen. Det står nämligen att oavslutade registreringar den 02 juli kommer att betraktas som avslutade och ogiltiga. Man kan få pengarna tillbaka, minus 50 euro, före 25 juni.


Starttiderna är som tidigare, söndageftermiddag till måndagmorgon.


Söndag 16.00-17.30 80 timmar solo

Söndag 17.15 90 timmar udda cyklar

Söndag 17.30 - 21.00 90 timmar solo

Måndag 04.50 84 timmar udda cyklar

Måndag 05.00 - 06.00 84 timmar solo


Tandem ingår i klassen ”udda cyklar”


ACP rekommenderar ett foto 35mm x 25mm att sätta på brevetkortet. Missade kontroller gör att man blir diskvalificerad, om inte man kan intyga motsvarande med gps-spår. (Article 12)


Article 14: öppningstider på brevetkortet är enbart för informationens skull. Man får komma tidigare. Enligt article 14, får man inte komma efter stängningstiden. Jag vet inte om detta betyder när kontrollen stänger helt, eller när kontrollen ”stänger” för din egen starttid.


Ni kan ögna igenom länken ovan. Om ni ser något ni vill ha översatt från franska, säg till.


Daniel

daniel.ridings@randonneurs.se